Wednesday, January 21, 2009

Να ξεκινήσουν σήμερα διάλογο τα συνδικάτα των αστυνομικών με τους φοιτητικούς και τους νεολαιϊστικους φορείς ζήτησε η Δ.Α.

«Να ξεκινήσουν σήμερα κιόλας τον άμεσο διάλογο τα συνδικάτα των αστυνομικών με τους φοιτητικούς και νεολαιίστικους φορείς της χώρας, σε όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, από τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μέχρι τον βαρύτατο τραυματισμό του Διαμαντή Ματζούνη» ζητά η Δημοκρατική Αναγέννηση.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, στη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, που έγινε την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, ο κ. Βιτάλης, τόνισε στους παραβρισκόμενους αστυνομικούς:«Τα κόμματα, και ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας, χρησιμοποιούσαν και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την αστυνομία ως σάκο του μποξ. Αυτήν την κρίσιμη ώρα, τα συνδικάτα των αστυνομικών, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ξεκινήσουν αμέσως διάλογο με ανοιχτή μάλιστα ατζέντα, με τους φοιτητικούς και νεολαιίστικους φορείς της χώρας. Έτσι ώστε να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ανέξοδης ρητορείας των κομμάτων, και να επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν άμεσα και όχι μέσω «διερμηνέων» την φυσική σχέση που πρέπει να έχει ο αστυνομικός με τους πολίτες. Απομονώνοντας ταυτόχρονα όλους τους επίδοξους ή και αυτόκλητους «εκφραστές της λαϊκής οργής».
Η Δημοκρατική Αναγέννηση και ο Πρόεδρος της Στέλιος Παπαθεμελής, ο πολιτικός εκείνος που τόλμησε τα δύο σημαντικότερα βήματα στον εκδημοκρατισμό της ΕΛΑΣ στη μεταπολίτευση, θεσμοθετώντας της πανελλήνιες εξετάσεις στην αστυνομία, καταργώντας στην ουσία το κομματικό κράτος αφενός και στηρίζοντας την ανάπτυξη του ελεύθερου συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας αφετέρου, τίθεται στην απόλυτη διάθεση των δύο πλευρών.Ήδη με εντολή του Προέδρου της Δ.Α., ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βιτάλης, άνοιξε γραμμή επικοινωνίας και με τις δύο πλευρές, για την πρώτη συνάντηση των κοινωνικών φορέων των αστυνομικών και των φοιτητικών-νεολαιίστικων φορέων. Εναπόκειται και στις δύο πλευρές να αποδείξουν ότι πραγματικά επιθυμούν τον διάλογο, εντελώς μάλιστα ανοιχτό στην ελληνική κοινωνία και με την παρουσία των ΜΜΕ».

Σ.Π

No comments: