Sunday, November 29, 2009

Ψηφίζει μετ' εμποδίων η Νέα Δημοκρατία

Στις κάλπες την Κυριακή η ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Προβλήματα παρατηρήθηκαν κατά τόπους λόγω της μεγάλης προσέλευσης και των αδυναμιών των διαδικτυακών συστημάτων. Όταν το δίκτυο του ΟΤΕ παρουσιάζει προβλήματα, οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν εκτός συστήματος (offline), ανακοίνωσε ο Γ. Κουμουτσάκος. Αρνείται την ευθύνη ο ΟΤΕ. Έκκληση στους Νεοδημοκράτες να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε μαζικά να ψηφίσουν απηύθυνε ο Αν. Σαμαράς. Υπομονή, ώστε "η ΝΔ να δώσει το μήνυμά της" σύστησε η Ντ. Μπακογιάννη.

Καταγγελίες για εμπόδια που τίθενται στους ψηφοφόρους του σε ολόκληρη τη χώρα, "τραμπουκισμούς" εναντίον των οπαδών του και απουσία ψηφοδελτίων του έκανε, από το Βελλίδειο εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου πήγε να ψηφίσει, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στην επιστολή του προς το Δ. Σιούφα για τα προβλήματα στην ψηφοφορία γραφει πως η εκτός συστήματος διαδικασία "καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται την διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας".

Τη μεγάλη συμμετοχή χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης. "Ηπληροφορία που έχω είναι ότι έχουνψηφίσει έως τώρα 103.000 φίλοι και μέλη τηςΝΔ. Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότιγια μία ακόμη φορά οι κασσάνδρες θαδιαψευστούν και για το σήμερα και τοαύριο της μεγάλης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.Εύχομαι μέχρι το βράδυ, κάποιες τεχνικέςατέλειες να ξεπεραστούν και απρόσκοπτανα συνεχιστεί η ψηφοφορία. Αύριοθα είναι μια καινούργια μέρα για τη ΝΔ,για τη μεγάλη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά", είπε.

Η διαδικασία

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις επτά το πρωί και κλείνουν στις επτά το απόγευμα. Δυνατότητα παράτασης σε τμήματα όπου υπάρχει ακόμη κόσμος είναι δυνατή. Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται όταν συγκεντρωθεί τουλάχιστον το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος και όσοι εγγραφούν την Κυριακή, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.

Ο κάθε ψηφοφόρος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ακόμη και αν αυτό έχει λήξει, ή άδεια οδήγησης.

Δηλώσεις υποψηφίων - Καραμανλή

Στην Πύλο ψήφισε στις εννέα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από δεκάδες κατοίκους της περιοχής. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε ότι "Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα. Από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας".


Ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στην Αθήνα και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας από το γραφείο του στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Μετς ψήφισε στις 9.30 η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υποψήφια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έγινε θερμά δεκτή από οπαδούς του κόμματος και δήλωσε: "Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά , το φιλότιμο και η συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα. Ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία. Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα".

Στη Ραφήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του τόνισε :"Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη, δυνατή, υπό τη νέα ηγεσία της, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, όπως της ταιριάζει, στα δημόσια πράγματα της χώρας".

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 θα τροποποιήσει το πρόγραμμά του με έκτακτες πολιτικές εκπομπές και ανταποκρίσεις από τα επιτελεία των υποψηφίων.

No comments: